Reiki-hoito

Mitä reiki tarkoittaa?

Sana reiki koostuu kahdesta tavusta. Tavu ”Rei” on merkityksiltään moninainen. Se voi tarkoittaa mieltä, sielua, henkeä, valoa, nöyryyttä, kiitollisuutta, valoa sekä pyhää viisautta ja rakkautta.

Tavu ”Ki” on näistä monille tutumpi, sillä se löytyy useiden kamppailulajien nimistä (esim. Aikido). ”Ki” tarkoittaa kaikkialla läsnä olevaa universaalia elämänvoimaa – elinvoimaa. Muiden kulttuurien vastineita samalle termille ovat ”chi” kiinalaisessa kulttuuripiirissä, sekä ”prana” Intian kulttuurissa. Myös arabimaailmassa sama käsite tunnetaan nimellä ”baraka”. Sanan ”Reiki” voisi siis kääntää ”elämänvoimaksi, jota ohjaavat korkeampi viisaus ja henkiset lait”.

Hoidossa hoitaja toimii vain kanavana. Reikillä ei siis voi hoitaa väärin, vaan se toimii aina hoidettavan parhaaksi. Ajatus siitä, että reikiä käyttäessämme toimimme nimenomaan energian kanavana, on japanilaisen Mikao Usuin uudelleen elvyttämän luonnollisen parantamismenetelmän kulmakiviä. Reikissä hoidettava vetää itseensä reiki-hoitajan välityksellä juuri sellaista energiaa, kuin hän sillä hetkellä tarvitsee oman kokonaisvaltaisen hyvinvointinsa ja eheytymisensä edistämiseksi.

Reiki on turvallinen tapa tutustua parantavien energioiden maailmaan, koska sitä käyttäessämme emme ammenna omasta elinvoimastamme, vaan ainoastaan toimimme energian kanavina. Reiki-hoitoa antaessaan hoitaja saa energiaa samalla myös itse, ja hoidon jälkeen hoitajankin olo on yleensä rauhallinen ja energinen.

Reiki-hoito

Reiki-hoidossa hoitaja kanavoi energiaa käsiensä kautta pukeissa olevaan hoidettavaan. Reiki ei ole hierontaa, vaan hoidettaessa käsiä pidetään paikallaan asiakkaan energiakeskusten eli chakrojen kohdilla.

Reiki hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti ja vaikuttaa hyvin monella tasolla. Hoitoa saavat niin oireet kuin niiden syytkin. Reiki-hoidon vaikutus voi mennä hyvinkin syville tasoille, poistaen kehostamme energiatukoksia ja epäpuhtauksia. Ei ole myöskään mitenkään harvinaista, että hoidettava saa hoidossa omaa elämäänsä koskevia syvällisiä oivalluksia.

Yleisimpiä silminnähden havaittavia hoidon vaikutuksia ovat syvä rentouden tila ja yleinen hyvän olon tunne. Usein reiki-energia tunnetaan hoidon aikana lämmön, kylmyyden, sykkeen tai energian liikkeen kokemuksina, ja joskus taas tuntemuksia ei rentoutumisen lisäksi juurikaan ole. On syytä muistaa, että reiki on hyvin henkilökohtainen ja kokemuksellinen asia. Ei siis ole olemassa vain yhtä tiettyä ”oikeaa” tapaa kokea hoitajana tai hoidettavana oloa.

Reiki on yksi rentouttavimmista hoitomuodoista, joten on mahdollista, että asiakas nukahtaa hoidon aikana. Reikillä voidaan hoitaa ja energisoida kaikkea elollista, siis myös esimerkiksi kotieläimiä ja kasveja.

Koska energia ei ole sidottu aikaan tai paikkaan, voidaan hoitoja tehdä myös kaukohoitoina.

Hinnasto:

Kauko- ja lähihoitoina noin 30 minuutin reiki-hoito hintaan 40 € (sis. alv 24%).
Ennen hoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen tilanteestaan. Hoitopalaute sisältyy hintaan.

 

Ajanvaraus:

Varaa hoitoaika Tuulalta, puh. 040 552 3091.

Reiki on turvallinen tapa tutustua parantavien energioiden maailmaan.

Ota yhteyttä

7 + 13 =

Villa Viertola

Vanhatie 5, 16600 Järvelä

Puh: 040 552 3091

Tuula Väänänen

tuula(at)villaviertola.fi